top of page

Dla Urody

Kakao, jako źródło antyoksydantów, flawonoidów, soli mineralnych: wapnia, fosforu i żelaza oraz witamin A, E i B, ma duże zastosowanie w kosmetyce – opóźnia procesy starzenia się, neutralizuje wolne rodniki, nawilża i odżywia, poprawia wygląd i kondycję skóry, wspomaga jej regenerację i zwiększa odporność na promieniowanie UV.

Depositphotos_61540915_xl-2015.jpg

Kakao jest jednym ze składników naturalnych maseczek do twarzy.

Odmładzającą zrobimy z połączenia kakao z płynnym miodem, śmietaną lub jogurtem naturalnym i zmielonymi płatkami owsianymi. Kakao możemy też połączyć z płynnym miodem i zieloną herbatą. Efekt to odmłodzona, zregenerowana, oczyszczona, nawilżona i odżywiona oraz zrewitalizowana skóra. Możemy też przygotować czekoladową maskę dla całego ciała, która jednocześnie odżywia, nawilża i wyszczupla.

Kakao może być także składnikiem aromatycznego peelingu.

Kakao to sojusznik zdrowych, błyszczących i mocnych włosów. Gorzkie kakao połączymy z gotową maską lub odżywką bez silikonów oraz ewentualnie miodem, olejkiem kokosowym lub rycynowym. Efekt to nawilżone, puszyste, miękkie i błyszczące włosy oraz podkreślone ciemne

bottom of page