top of page

do sklepu

KAROB
Do ciast, ciasteczek ,deserów, lodów, polew, jogurtów, napoi ciepłych i zimnych..
Karob inaczej mączka chleba świętojańskiego powstaje ze sproszkowanych nasion drzewa chlebowca świętojańskiego rosnącego w krajach o ciepłym śródziemnomorskim klimacie. Zamienne nazwy drzewa to: drzewo karobowe, szarańczyn strączkowy, karob .
Karob swoim wyglądem i smakiem przypomina kakao, dlatego można go stosować jako jego zamiennik. Ma naturalnie słodki smak, co pozwala zmniejszyć cukier w wypiekach nawet o 25 % .
-
Bogate w witaminy z grupy B
-
Zawiera wapń ,żelazo , magnez , potas i cynk
-
Niewielka ilość tłuszczu
-
Produkt bezglutenowy
-
Nadaje się dla wegetarian oraz wegan
-
Idealny do napojów i wypieków
-
Wspomaga odporność organizmu
bottom of page