top of page

do sklepu

KAROB 

Do ciast, ciasteczek ,deserów, lodów, polew, jogurtów, napoi ciepłych i zimnych..

Karob inaczej mączka chleba świętojańskiego powstaje ze sproszkowanych nasion drzewa chlebowca świętojańskiego rosnącego w krajach o ciepłym śródziemnomorskim klimacie. Zamienne nazwy drzewa to:  drzewo karobowe, szarańczyn strączkowy, karob .

Karob swoim wyglądem i smakiem przypomina kakao, dlatego można go stosować jako jego zamiennik. Ma naturalnie słodki smak, co pozwala zmniejszyć cukier w wypiekach nawet o 25 %  .   

  •  Bogate w witaminy z grupy B

  • Zawiera wapń ,żelazo , magnez , potas i cynk

  • Niewielka ilość tłuszczu

  • Produkt bezglutenowy

  • Nadaje się dla wegetarian oraz wegan

  • Idealny do napojów i wypieków

  • Wspomaga odporność organizmu

Celiko S.A.

bottom of page